Sportieve geheugentraining

Cursisten reageren enthousiast op deze nuttige- en gezellig training!

Sportieve geheugentraining  is een unieke trainingsmethode, die, naast het verbeteren van uw lichamelijke conditie, is afgestemd op het positief beïnvloeden van het geheugen, het concentratie-vermogen, de coördinatie en zintuiglijke vaardigheden.
De geheugentraining helpt u om beter zelfredzaam te blijven. Het sportelement wordt uitgevoerd in een ontspannen sfeer. De oefeningen in deze cursus zijn speciaal aangepast aan de doelgroep zodat iedereen mee kan doen.
Een bijeenkomst bestaat uit korte beweegoefeningen ter verbetering van coördinatie, conditie en versterking van de spieren. Deze oefeningen worden afgewisseld met denkopdrachten ter verbetering van het geheugen en het reactievermogen.
De sportoefeningen bestaan veelal uit oefeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van gekruiste bewegingen (bijvoorbeeld: linkerhand tikt rechtervoet aan). Bij de geheugenopdrachten werken we op diverse manieren aan mogelijkheden om dingen beter te kunnen onthouden. Dit wordt vaak gecombineerd met beweegvormen. Gezien de samenstelling van de groep wordt veel zittend gewerkt.

De lessen vinden plaats in het Hart van Hellevoet op donderdagochtend
van 09.45 uur tot 10.45 uur.

De kosten zijn € 13,-- per maand.
De training wordt verzorgd door Astrid Severens. Zij is GGZ gecertificeerd cognitieve fitness trainer en CIOS-sportdocente van "Je eigen Pad".

Voor meer informatie en aanmelding  kunt u contact opnemen met Astrid Severens  06-11025353 of per email aan astrid@jeeigenpad.nl