Museum Veere

“Cultuurtripjes”
Ter verduidelijking, “cultuurtripjes” zijn tripjes met een kleinschalig karakter, niet altijd cultureel, wel met een thema en altijd gezellig.

De zomer is weer voorbij dus is het weer tijd voor een leuk uitje, met nu een cultureel tintje. Op woensdag 24 september gaan we naar het museum in Veere.

We verwachten u om 9.00 uur in het Hart van Hellevoet, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. 

We vertrekken om 9.30 uur en verwachten terug te komen in Hellevoetsluis rond 15.00 uur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is museum-veere-2.jpg

Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuis-beelden van Veere en de vergulde beker van Maximiliaan. Op de Schotse zolder horen we het verhaal van de Schots-Veerse handelsrelaties. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. In de museumwinkel vindt u een blijvende herinnering aan uw bezoek aan het oude Veere.

Dit museum is niet geschikt voor mensen met rollators

De kosten zijn 25,25 euro p.p. voor ABO donateurs en voor niet donateurs  27,- euro, inclusief entree museum en vervoer. Voor een lunchpakket wordt gezorgd door ABO.

U kunt zich opgeven bij Coby Peute Telefoon 06 3737 6745 of per e-mail abo.peute@gmail.com

Graag na het reserveren het bedrag overmaken naar de ABO bankrekening NL89 INGB 0007 1337 38 met vermelding van Veere 24 sept.