Fietsen 
toeristisch

Fietsen start weer op!

Op donderdagmiddag 1 juli start de eerste fietstocht na de corona periode.U dient zich vooraf aan te melden via:
- mail: abofietsclub@gmail.com,
- telefonisch bij Mart Mons 06 2492 4319
- of als u eerder meefietste, gebruik de fietsapp.

Verzamelen bij Hart van Hellevoet en start is om 12.30 uur.

In het ABO-Nieuws van juli leest u meer over het fietsen.

Vanaf juli tot en met september gaan we weer fietsen met de ABO-fietsclub. Dit zijn toeristische routes meestal op Voorne Putten. De planning is om één keer per maand een fietsroute uit te stippelen op een vastgestelde dag. De fietstochten zijn rond de 25 kilometer met een rust van een half uurtje. We starten op donderdagmiddag 12:30 uur vanaf het “Hart van Hellevoet" aan de Eik 68.

De geplande fietstochten zijn
1 juli, 5 augustus en 23 september.

Als blijkt dat er veel animo is onder de deelnemers en dat er ook voldoende de begeleiding beschikbaar is, kan er vaker een fietstocht gepland worden. Dit wordt dan aangeven in de groepsapp. Deze extra fietstochten kunnen wel eens wat langer zijn en andere starttijden hebben.
De lengte en vertrektijd worden vooraf aangegeven in de groepsapp.

Er wordt binnen de op dat moment geldende Covid-19 richtlijnen gefietst.
Ook als er een pitstop bij een horecagelegenheid wordt gehouden, zal dit volgens deze richtlijnen en de voorwaarden van de uitspanning gebeuren.

Zowel met een gewone fiets als met een fiets met ondersteuning kunt u meedoen. De langzaamste fietser bepaalt het tempo van groep. U moet wel zo’n 25 km afstand kunnen fietsen.
De begeleiding wordt net als vorig jaar gedaan door Mart Mons.
De genoemde datums zijn alvast voor uw agenda. In het ABO Nieuws dat vóór de fietsdatum wordt uitgebracht, wordt de fietstocht aangekondigd en daarna kunt u zich opgeven voor de vermelde tocht. In verband met de Covid-19 richtlijnen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de mail ABOfietsclub@gmail.com of bellen, WhatsApp of sms via 06-2492 4319

Thuisbrengservice

Voor de ABO Fietsclub is er ook dit jaar thuisbrengservice van fiets en persoon geregeld. Dit houdt in dat, als er iemand onderweg pech heeft met de fiets, deze dan met fiets en al thuis wordt gebracht. Voor ABO is het een geruststellende gedachte dat deze service wordt verleend, want onderweg met pech staan en bijvoorbeeld 10 kilometer naar huis moeten lopen is geen fijn vooruitzicht.

Net als vorig jaar wordt dit gedaan door 2 fietsenmakers uit Hellevoetsluis, die deze service ook nog gratis verlenen. De service is een mooie aanvulling op onze gezellige fietstochtjes. Het zijn:

Ferrie Reitsma Tweewielerservice & Techniek,
Marconiweg 19, Tel.06 3363 5761

Anton van Putten Rijwielen, Moriaanseweg West 103, Tel. 0181 311 111

ABO wil hierbij haar waardering uitspreken voor deze bedrijven en u tegelijkertijd ervan op de hoogte brengen dat beide fietsenmakers en fietsenleveranciers op deze manier een goede service verlenen. Misschien voor u een idee bij de aanschaf van een nieuwe fiets of een reparatie.

 


Aandachtspunt:

Deelname is op eigen risico. De begeleider doet dit werk vrijwillig en

kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade en/of ongevallen!