Fietsen  toeristisch

Het fietsen is weer gestart!

Op donderdagmiddag 2 juli is er met een klein gezelschap een oefentocht gehouden.
Ook hierbij gelden de overheidsrichtlijnen: Aan de deelnemers is vooraf gevraagd of ze Coronaverschijnselen hebben. Ook is van tevoren aangegeven dat de verantwoordelijkheid bij de deelnemer zelf ligt, zowel tijdens de fietstocht als bij een pitstop.

Mart Mons, de begeleider van de fietsclub, heeft vooral gelet op de afstand tijdens het fietsen en tijdens de pitstop, maar gaf aan dat hij niet voor politieagent wilde spelen. Achteraf bleek dat ook helemaal niet nodig, want terugkijkend blijkt het een zeer geslaagde eerste tocht.

Een van de deelnemers merkt op "dat het een mooie route was langs het Gorzenpad en zo verder richting Brielle naar Vierpolders. Daar was voor ons een plekje in Theetuin de Vogelhof gereserveerd.
We hadden daar een heel gezellige pauze met koffie/thee en eventueel iets lekkers erbij! "
Daarna ging de rit terug naar huis en stond er 27 km op de teller.
Het was een heerlijke ontspannen middag waar ik graag vaker aan deel zal nemen" .
De nieuwe regels van ABO fietsclub zijn: Vooraf aanmelden via de mail abofietsclub@gmail.com of telefonisch bij Mart Mons 06-24924319. Voorlopig is het maximum 10 deelnemers. Wanneer dit kan worden uitgebreid gaan wij dat zeker doen.

De volgende datums zijn: 16 juli, 13 augustus en 3 september. Start bij Hart van Hellevoet, aanwezig vanaf 12.15 uur en vertrek 12.30 uur. Aanmelden is verplicht bij Mart Mons,
Zowel “gewone fietsen” als e-bikes kunnen meedoen.

Fiets u gezond met ABO

In de zomermaanden kunt u fietsen met ABO.

Onder leiding van Mart Mons worden er toertochten gemaakt van ca. 30 km.
De snelheid ligt rond 15 km per uur. Als u uw snelheid hierop aanpast, kunt u ook meefietsen met een elektrische fiets. We streven naar een 20-tal deelnemers.

Er wordt vanaf mei t/m september elke maand 1 x gefietst, meestal op een donderdag. Onderweg wordt er gepauzeerd voor een kopje koffie/thee. Dit is voor eigen rekening.

Voor inlichtingen over het fietsen  kunt u bellen met Mart Mons
06 24924319 of stuur een email met uw vraag
naar abofietsclub@gmail.com

Aandachtspunt: Deelname is op eigen risico. De begeleider doet dit werk vrijwillig en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade en/of ongevallen.

NIEUW - Thuisbrengservice.

Het doet ons plezier te kunnen melden dat er een thuisbrengservice is opgericht. De service wordt verzorgd door Anton van Putten Rijwielen en door Tweewielerservice en techniek Ferrie Reitsma.
De service is een mooie aanvulling op onze fietstochtjes.

De “thuisbrengservice” houdt in, dat als iemand pech heeft met de fiets (tijdens een ABO fietstochtje) de persoon en fiets worden opgehaald en thuisgebracht. Fietsreparatie is niet verplicht en als dit wordt gedaan, is dit uiteraard voor rekening van de desbetreffende fietser.