Brusea Bruinisse :
Visserijmuseum en Oudheidkamer

Na het succes van het 1e culturele uitstapje in januari gaat ABO weer op stap voor een cultureel uitje, en wel op

Donderdag 25 april 2019

Ontvangst Hart van Hellevoet: 12.30 uur  (met koffie of thee)
Vertrek Hart van Hellevoet: 13.00 uur

Kosten donateur€ 18,75 per persoon
(Geen korting met uw museumkaart !! )

Wie “Bruinisse” zegt, denkt automatisch aan een heerlijk zilt zeebanket: Mosselen!”. En om dát natuurlijk, schoon en gezond product draait het allemaal in een deel van Brusea. Dit museum vindt u niet voor niets in de Oudestraat, generaties lang de woonplek van de mosselvissers op steenworp afstand van “de koâje”, de aloude vissershaven van Bruinisse.

In 1985 ontstond in Bruinisse de behoefte aan een eigen visserij museum. Dat vond toen onderdak in een voormalig schoolgebouw aan de Dreef. Vanaf 1998 werd de voormalige ABN Bank betrokken in de Oudestraat. Daarbij kwam een naastgelegen woning ter beschikking die kon worden ingericht als vroegere visserswoning, het  ‘Vissers ‘Uusje’. Samen vormen ze de unieke combinatie; “Brusea”

Het Visserijmuseum en het Vissers ‘Uusje’ zijn met zorg ingericht en herbergen een unieke collectie. Een bezoek geeft u een prachtige inkijk op het harde vissersleven van meer dan een eeuw gelden. Beleef het als een waar avontuur!

Programma:

  • Ontvangst  museum
  • Samen gaan we bolussen bakken
  • Rondleiding museum
  • Kopje koffie of thee met uw eigen bolus
  • Terug naar Hellevoetsluis

Opgeven bij Coby Peute per e-mail  abo.peute@gmail.com of
telefoon: 06 37376745. Het bedrag kunt u overmaken naar
NL89 INGB 0007 1337 38 van ABO.

Dit uitje is kleinschalig, dus geen vervoer met een grote, maar met een kleine bus. Er kan dus een beperkt aantal personen mee. Het museum is geschikt voor mensen met een rollator. Wel graag vermelden als u een rollator mee wil nemen.